Diyarbakır Baskı Beton
Diyarbakır’da baskı beton işini yapan öncü firmalardan biriyiz. Baskı beton, beton atıldıktan sonra yüzeye kalıpların döşenmesiyle yapılan şekillerdir.Baskı beton diyince akla Diyarbakır Baskı Beton gelir. Diyarbakır Baskı beton uygulamalarında tüm yerler için zemin kaplamak için birebirdir. Önemli özelliklerinden biride taşlar tek tek döşenmiş gibi görünür oysaki burda baskılı beton teknolojisi kullanılıyor.Bir sürü renk ve desenlerde yapılıyor, granit gibi görünüm bile veren baskı beton bir sürü seçenek sunuyor müşterilerine.
Baskı beton demek yere beton atmak gibi düşünmemek gerek heykel traşlar gibi sanatçılık gerektiren bir iştir.Diyarbakır Baskı Beton; baskı betonla alakalı tüm işleri ve süslerini Diyarbakır’un bütün ilçelerinde mahallelerinde heryerde baskı beton işlerini yapıyor.
Diyarbakır ‘da Baskı Beton Neden Tercih Ediliyor?
Diyarbakır ve İlçelerinde Baskı Beton uygulamasının son dönemlerde yaygınlık göstermesinin nedeni ;kullanımının hem iç mekanlar için hem de dış mekanlar için uygunluk göstermesi en önemli tercih sebebi olmuştur. Baskı Betonun sağladığı fayda ve avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür;
- Solmaz, kırılmaz, aşınmaz ve çatlamaz.
- Uzun ömürlüdür.
- Ekonomiktir. Maliyeti son derece düşüktür.
- Model, renk ve desen yelpazesi çok geniştir.
- Baskı beton temizlenmesi kolay malzemelerde oluşmaktadır.
Diyarbakır Baskı Beton: M2 Fiyatları Nedir?
Diyarbakır baskı beton m2 fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu faktörler şunlardır;
- Baskı beton yapılacak alanın m2’si (m2 arttıkça fiyatta indirime gidilmektedir)
- Referanslar
- Baskı beton uygulamasını yapacak kadronun yetkinliği
- Hangi model baskı betonun yapılacağı
- Baskı beton yapılacak alanın büyüklüğü doğrudan fiyatları etkilemektedir.
Makina ile yapılan ve aslında helikopter şap olarak anılan beton şap zemin uygulaması, genellikle geniş ve çok amaçlı kullanılan alanlar için uygulanmaktadır. Bu şap uygulamasının ana özelliği homojen, boşluksuz, düz bir beton elde etmektir. Tabii bu işlemde istenilen kotun ve düzlemsel terazinin de kolay olarak sağlanması ayrıca bir avantajdır.
Uygulamada kullanılan beton kalitesi amaca göre seçilir. Şap betonu genellikle mikserler yardımıyla alana gelir. Uygulama öncesinde alanda anolar hazırlanır. Atılan betonun terazisini, düzlüğünü sağlamak için metal kutu profiller zemine sabitlenir.
Şapta zaman içinde çatlamaların önüne geçebilmek için beton uygulama öncesinde demir-hasır uygulamasının yapılması tavsiye edilir. Bu her açıdan şapın sağlamlığını arttırır. Mikser yardımıyla gelen betonda içsel donatı sağlanması adına elyaf kullanılabilmektedir.
Elyaf, beton henüz mikserdeyken, ölçekli olarak betona iyice karıştırılır. Yüzey alanına dökülen beton öncelikle mastar kullanılarak dağıtılır, anolar sökülür ve makine uygulamasına geçilir. Makine kısmen çalışarak betonu iyice yüzeye oturtmasına yakın, özellikle yüzeyin kullanım şekline bağlı olarak, yüzey sertleştiriciler kullanılır. Kullanım şekli helikopterin çalışırken yani beton üzerinde gezinirken, yüzey sertleştiricinin betona serpilmesidir. Bu sertleştiriciler, yüzeyin maruz kalacağı baskı,yük vb şiddete karşı mukavemeti arttıracak şekilde çeşitlendirilmiştir.